Allergener som behandlas i vårt kök.

Det är viktigt att du får reda på vilka allergener vi behandlar i vårt kök. Här är en lista över alla våra rätter och vilka allergener varje rätt innehåller. Om du är allergisk eller har några frågor, prata med vår personal på plats eller skicka ett mail till hello@www.spicyhot.se

OBS! Vi kan inte garantera att någon produkt är ”fri från” då vi hanterar allergenerna i lokalen och det finns alltid risk för kontaminering. Dvs, att en allergen från en produkt kan föras över till en annan produkt.

Om allergenerna vi hanterar i lokalen:

Skaldjur: Vi hanterar både blötdjur (ostronsås) och kräftdjur (räkor).

Jordnötter: Vi hanterar jordnötter i våra lokaler.

Cashewnötter: Vi hanterar cashewnötter i våra lokaler.

Fisk: Fisken som vi hanterar kommer från fisksås och Sacha krydda (13B).

Gluten: Den vanligaste glutenkällan hos oss är vetemjöl.  Gällande sojasåserna vi använder, är dessa testade och innehåller mindre än 20mg/kg vilket motsvarar glutenfritt enligt livsmedelsverkets riktlinjer. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/gluten/

Sesam: Sesam förekommer i vissa kryddsåser och som garnering.

Sojabönor: Sojabönor finns i sojasåserna, oumph! och tofu.

Ägg: Ägg använder vi för panering samt i wokrätter där vi wokar nudlar och ris. Det är inte bara gott, utan hjälper till så att nudlarna/riset inte fastnar i wokpannan.

Hur kan kontaminering av allergener ske hos oss?

1. Via luften. Ämnen kan bli luftburna och hamna på ställen de inte ska vara.
2. Via vår personal. Trots att vi har rutiner och kontroller kring hygien och livsmedelshantering, kan ämnen överföras via händer och kläder.
3. Via verktyg och maskiner. Även fast vi diskar alla verktyg och maskiner som används vid tillagning av maten, (exempelvis diskas alla wokpannor och slevar efter varje tillagad maträtt) kan det finnas risk för kontaminering.
4. Via samfritering. Vi samfriterar idag på alla våra restauranger på grund av att det inte finns resurser till att separera frityren. Vi jobbar på att hitta en bättre lösning.

Instruktioner till allergentabell:

Orangemarkerad allergen/ingrediens: Maträtten innehåller den angivna allergenen.

Tomma fält: Allergen/ingrediensen är inte tillsatt

Blåmarkerad allergen/ingrediens: Samfritering

Kan vi laga maträtter utan att tillsätta allergener?

Det beror på vilken allergen och vilken maträtt. Fråga personalen så hjälper de dig. Observera att även om en viss allergen inte har tillsatts så kan vi inte garantera att maten är ”fri från”.

* vetemjölet kommer från sojasåsen. Sojasåserna är dessa testade och innehåller mindre än 20mg/kg vilket motsvarar glutenfritt enligt livsmedelsverkets riktlinjer. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/gluten/
**gluten från garnityr, rostad lök.
***samfritering med mat som innehåller vetemjöl.
**** kan finnas spår