Allergener som behandlas i vårt kök.

Det är viktigt att du får reda på vilka allergener vi behandlar i vårt kök. Här är en lista över alla våra rätter och vilka allergener varje rätt innehåller. Om du är allergisk eller har några frågor, prata med vår personal på plats eller skicka ett mail till hello@spicyhot.se

OBS! Vi kan inte garantera att någon produkt är ”fri från” då vi hanterar allergenerna i lokalen och det finns alltid risk för kontaminering. Dvs, att en allergen från en produkt kan föras över till en annan produkt.

Om allergenerna vi hanterar i lokalen:

Skaldjur: Vi hanterar både blötdjur (ostronsås) och kräftdjur (räkor).

Jordnötter: Vi hanterar jordnötter i våra lokaler.

Cashewnötter: Vi hanterar cashewnötter i våra lokaler.

Fisk: Fisken som vi hanterar kommer från fisksås och Sacha krydda (13B).

Gluten: Den vanligaste glutenkällan hos oss är vetemjöl.  Gällande sojasåserna vi använder, är dessa testade och innehåller mindre än 10mg/kg vilket motsvarar glutenfritt enligt livsmedelsverkets riktlinjer. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/gluten/

Sesam: Sesam förekommer i vissa kryddsåser och som garnering.

Sojabönor: Sojabönor finns i sojasåserna, oumph! och tofu.

Ägg: Ägg använder vi för panering samt i wokrätter där vi wokar nudlar och ris. Det är inte bara gott, utan hjälper till så att nudlarna/riset inte fastnar i wokpannan.

Hur kan kontaminering av allergener ske hos oss?

1. Via luften. Ämnen kan bli luftburna och hamna på ställen de inte ska vara.
2. Via vår personal. Trots att vi har bra rutiner och kontroller kring hygien och livsmedelshantering, kan ämnen överföras via händer och kläder.
3. Via verktyg och maskiner. Även fast vi diskar alla verktyg och maskiner som används vid tillagning av maten, (exempelvis diskas alla wokpannor och slevar efter varje tillagad maträtt) kan det finnas risk för kontaminering.
4. Via samfritering. Vi samfriterar idag på alla våra restauranger på grund av att det inte finns resurser till att separera frityren. Vi jobbar på att hitta en bättre lösning.

Instruktioner till allergentabell:

Fält markerade med X: Maträtten innehåller den angivna allergenen.

Tomma fält: Allergen/ingrediensen är inte tillsatt

Kan vi laga maträtter utan att tillsätta allergener?

Det beror på vilken allergen och vilken maträtt. Fråga personalen så hjälper de dig. Observera att även om en viss allergen inte har tillsatts så kan vi inte garantera att maten är ”fri från”.

*för rätter som innehåller vetemjöl markerat med x*, innebär det att vetemjölet kommer från sojasåsen. Sojasåserna är dessa testade och innehåller mindre än 10mg/kg vilket motsvarar glutenfritt enligt livsmedelsverkets riktlinjer. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/gluten/

ALLER-
GEN
Blöt-
djur
(Ostron-
sås)
Kräft-
djur (räkor)
Cashew-
nötter
FiskVeteJord-
nötter
LupinMjölkSelleriSenapSesam-
frön
Soja-
bönor
SulfitÄgg
ÖVRIGT
VitlökKorian-
der
1xxxx
2 Gul Curry
xxxx*xxx
2 Röd Curryxxxx*xx
3 & 4xx
x
(från rostad lök)
xxxxx
5xxxx*xx
5Axxxxx*xx
6xxxx*xx
7xxxx*xx
8xxxx*xx
9xxxx*xx
10xxxx*xx
11B & 11Kxxxx*x
12SamfriteringSamfritering
x*
xxx
13B & 13Kxxxx*xxxx
13Cxxxxx*xx
14xxxxxxx
15xxxxxxxx
16xxxx*xx
17Samfriteringxx
18Samfriteringxx
19xxx
20xxxxxxxx
21SamfriteringSamfriteringxx
22xxxx*xx
24xxxx*xx
V1x*xx
V2xx
V3xxx
V4xx
V5xxx
V6xx
V13xx*xx
V16x*xx
Vårrulle
x
(tillhörande sås som innehåller fisk)
xx
Räk-
chips
xxx
B2xxxx*x
B3Samfriteringxx
B4xxx
(från rostad lök)
xxxxx
B5xxxx*
ÖVRIGTVitlökKorian-
der
ALLER-
GEN
Blöt-
djur
(Ostron-
sås)
Kräft-
djur (räkor)
Cashew-
nötter
FiskVeteJord-
nötter
LupinMjölkSelleriSenapSesam-
frön
Soja-
bönor
SulfitÄgg